MINARI-TV

Loading...

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

IMSA:n Legenda, Osa 3/3

Niin poika kokosi nyytin ja pakkasi siihen kaikki mitä omisti: kovasta teräksestä taotun miekan vallankumousta varten sekä Ortexin harmaat minarit, joilla hän harjoitteli päivittäin kotinsa takapihalla. Reenit saivat jäädä, sillä nuori Tuolimies vaelsi maan äärestä toiseen, kiipesi maailman vuorelle sekä seilasi seitsemällä merellä löytääkseen sisäisen Tuolimiehensä.

Viimein poika, vuosikausia kierreltyään, palasi matkoiltaan IMSA:n tyrannisoimaan Jyväskylään ja Laajavuoreen. Viipymättä hän paljasti miekkansa, ja kohta taivaat vapisivat ja puita repivä myrskytuuli kävi läpi Laajavuoren, niin ettei edes Jussilaisen Tase ollut kokenut uransa aikana mitään vastaavaa.

Kukistettuaan hirmuvallan Tuolimies julisti itsensä viralliseksi ja ylivertaiseksi IMSA:n Tuolimieheksi, vakuutenaan korkein minarijumala kuten pyhissä kirjoituksissa selevästi luki. Miekallaan hän lopetti IMSA:n laskuun toteutetut hirmuteot ja riiston, vielä hän palautti IMSA:n ikuiset säännöt ja lakikokoelmat oikeille paikoilleen ja hakkauttipa ne Laajavuoren pyhään kiveen, jottei minarirahvas enää koskaan niitä unhoittaisi (nykyisellään säännöt löytyvät myös sähköisenä versiona IMSA:n virallisilta kotisivuilta).

Vielä Tuolimies ei ollut tyytyväinen. Hän vaelsi Lohikoskelle, missä hänet oli kerran heitetty kuohuvan virran pyörteeseen, suojanaan vain oljista punottu kori. Lohikoskella hän kohtasi sikäläisen oraakkelin. Paloniementien oraakkeli ennusteli niitä näitä istuen eebenpuisella valtaistuimellaan ja vain tutkien eläinten sisälmyksiä ja lintujen kulkusuuntia luonnossa.

Oraakkelille Tuolimies kertoi pyhistä unista ja pyysi tätä uniin vedoten kisapapin vaativaan roolitukseen, sillanrakentajaksi minarijumalten ja minari-ihmisen välille, sekä tietysti korvaamaan vanhan ja pöhöttyneen kisapapin, joka ainoastaan humaltui viinistä ja kutitteli pienten poikien pulleita pakaroita, kuten kirkonmiesten yleinen tapa vaatii.

Hyvä oraakkeli vastasi hyvän Tuolimiehen huutoon ja nyt he hallitsevat suvereenisti IMSA:n asioita maan päällä. Ja jälleen vaeltavat ylväät ja hyvin voivat minarisuvut yhdessä ja erikseen Vuokattiin, joka toimii väliaikaisena taivaana minarimiehelle, ja jossa IMSA:n vuotuinen verollepano ja uskonnolliset kilpaleikit suoritetaan. Niinpä myös Emäksisten, Paksa Öörien, Jassojen, Hudejedien, Kekejöiden, Räkien ja Pönölöiden, Mutisten ja Junttien, Kumpu-Joutsenten ja mahdollisesti myös Rähinä-Massisten ja monien, monien muiden sukujen tiet sinne johtavat.

Loppu,

Antakaa anteeksi

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

AAMEN